Werkwijze

 

Hoe pak ik een interieurontwerp aan? 

 

Stap 1: Kennismaken & doelen stellen

 

Welkom in de wereld van interieurprojectinrichting, waar we met passie en creativiteit de perfecte ruimte creëren! In deze eerste stap dompel ik mezelf onder in jouw visie en ambities. Ik start met een persoonlijke kennismaking om een heldere visie te krijgen van de wensen. Samen definiëren we het project, met heldere doelstellingen voor ogen. We willen een inspirerende en functionele interieurbeleving realiseren die jouw verwachtingen overtreft. Deze wensen giet ik in een overzichtelijke offerte.

 

 

Stap 2: Samen sparren

 

Jouw behoeften en verlangens vormen het kloppende hart van ons project. Ik graaf diep in je wensen en eisen, en analyseren de ruimte tot in de kleinste details. Dit doen we tijdens een persoonlijke brainstormsessie. Met mijn expertise creër ik een ruimteplanning die de optimale indeling, flow en functionaliteit waarborgt. 

We nemen alle factoren mee, van praktische meubelstukken tot slimme opslagoplossingen, en zorgen ervoor dat alles binnen jouw budget en tijdlijn past.

 

 

Stap 3: Krachtige conceptontwikkeling & ontwerp

 

Hier begint de magie echt te gebeuren! Ik neem je mee in de wereld van stijlen, kleuren, texturen en verlichting. Ik vertaal jouw dromen naar een waanzinnig conceptontwerp dat de zintuigen prikkelt. Ik creër een ruimte die een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid en merkimago, en die een blijvende indruk achterlaat bij iedereen die binnenstapt.

 

 

Het eerste schetsontwerp


Voor mij is dit altijd een mooie maar ook spannende stap. Tijdens het schetsontwerp maak ik namelijk een eerste vertaling van jouw wensen en ideeën naar een concrete conceptuitwerking.

 

Dit doe ik door bijvoorbeeld een eerste 2D indeling en een moodboard van de sfeer te creëren.

 

 

Een concreet voorstel


Als de plannen uit de schetsontwerp-fase zijn goedgekeurd, werk ik deze verder uit door middel van 3D-visualisaties. Je kunt hierdoor al door je ruimte heen lopen en zien wat het eindresultaat zal zijn. Daarnaast doe ik een voorstel voor de materialen en kleuren en kan ik een kostenraming maken om te toetsen of het plan binnen budget valt.

 

 

Een gedetailleerd ontwerp


Wanneer het voorlopige voorstel volledig is goedgekeurd, start ik met het definitieve interieur ontwerp. In deze fase wordt het ontwerp tot in detail uitgewerkt waarbij ook alle meubels en een lichtplan aan de orde komt.

 

 

 

 

Stap 4: Budgettering

 

Ik begrijp dat je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding wilt, zonder concessies te doen aan de wow-factor. Daarom neem ik mijn rol als budgetbewakers serieus.

 

Ik stel een gedetailleerd budget op dat al je wensen omvat, van de meest eigentijdse meubels tot de kleinste decoratieve accenten.

 

 

Stap 5: Van concept naar werkelijkheid

 

Nu is het tijd om jouw visie tot leven te brengen! Ik breng je in contact met mijn uitgebreide netwerken van betrouwbare leveranciers en aannemers, zodat je de beste kwaliteit krijgt. In de laatste fase van het project zorg ik ervoor dat het hele proces goed verloopt en de uitgangspunten van het ontwerp bewaakt worden.

 

 

Stap 6: Jouw tevredenheid is mijn trots!

 

Bij de afronding van het project gaat mijn betrokkenheid verder dan alleen het ontwerp. Ik wil ervoor zorgen dat jouw interieur naadloos aansluit bij jouw verwachtingen. We evalueren samen het eindresultaat en neem jouw feedback ter harte. Eventuele resterende punten worden snel en efficiënt opgelost.

 

We willen dat je trots bent op jouw nieuwe interieur en dat iedereen hiervan kan gaan genieten.