BLOG

Biophilic Design

 

Biophilic design is een concept tijdens het interieur ontwerpen dat streeft naar het integreren van natuurlijke elementen en patronen in onze gebouwde omgeving. Het is gebaseerd op de biophilia-theorie, die stelt dat mensen een aangeboren behoefte hebben aan connectie en affiniteit met de natuurlijke wereld.

 

Dit groene concept erkent de impact van de omgeving op het welzijn, de gezondheid en de productiviteit van mensen. Door natuurlijke elementen op doordachte en harmonieuze wijze in te passen in gebouwen en interieurs, wordt een positieve omgeving gecreëerd die de band met de natuur versterkt. Lees meer.....

 

Waarom zou je kiezen voor een saai kantoor?  

 

Is jouw kantoor momenteel een zee van beige, een doolhof van ongeïnspireerde bureaus en tl-licht dat je energie naar beneden haalt? Geen paniek! Hier kom ik als interieurontwerper, om de hoek kijken. Gewapend met een blik vol creativiteit, een vat vol gewaagde ideeën en de kennis om jouw stress weg te nemen.

 

In deze blog lees je waarom het inhuren van een  interieurontwerper een absolute must is voor het transformeren van jouw zakelijke ruimte! Lees hier meer....

 

 

Werkgeluk in cijfers

 

In de wereld van vandaag, waarin we onze dagen grotendeels op de werkplek doorbrengen, is werkgeluk niet alleen een luxe, maar een absolute noodzaak. Gelukkige werknemers zijn niet alleen tevreden, ze zijn ook productiever, creatiever en veerkrachtiger.

 

Maar wat zeggen de cijfers eigenlijk over de impact van een goede werkomgeving op ons welzijn en prestaties?

 

Laten we eens duiken in de vrolijke wereld van cijfers en ontdekken waarom een positieve werkomgeving zo cruciaal is.

 

Lees hier meer....

 

Het eerste schetsontwerp


Voor mij is dit altijd een mooie maar ook spannende stap. Tijdens het schetsontwerp maak ik namelijk een eerste vertaling van jouw wensen en ideeën naar een concrete conceptuitwerking.

 

Dit doe ik door bijvoorbeeld een eerste 2D indeling en een moodboard van de sfeer te creëren.

 

Een concreet voorstel


Als de plannen uit de schetsontwerp-fase zijn goedgekeurd, werk ik deze verder uit door middel van 3D-visualisaties. Je kunt hierdoor al door je ruimte heen lopen en zien wat het eindresultaat zal zijn. Daarnaast doe ik een voorstel voor de materialen en kleuren en kan ik een kostenraming maken om te toetsen of het plan binnen budget valt.

 

Een gedetailleerd ontwerp


Wanneer het voorlopige voorstel volledig is goedgekeurd, start ik met het definitieve interieur ontwerp. In deze fase wordt het ontwerp tot in detail uitgewerkt waarbij ook alle meubels en een lichtplan aan de orde komt.

 

 

 

Stap 4: Budgettering

 

Ik begrijp dat je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding wilt, zonder concessies te doen aan de wow-factor. Daarom neem ik mijn rol als budgetbewakers serieus.

 

Ik stel een gedetailleerd budget op dat al je wensen omvat, van de meest eigentijdse meubels tot de kleinste decoratieve accenten.

 

Stap 5: Van concept naar werkelijkheid

 

Nu is het tijd om jouw visie tot leven te brengen! Ik breng je in contact met mijn uitgebreide netwerken van betrouwbare leveranciers en aannemers, zodat je de beste kwaliteit krijgt. In de laatste fase van het project zorg ik ervoor dat het hele proces goed verloopt en de uitgangspunten van het ontwerp bewaakt worden.

 

Stap 6: Jouw tevredenheid is mijn trots!

 

Bij de afronding van het project gaat mijn betrokkenheid verder dan alleen het ontwerp. Ik wil ervoor zorgen dat jouw interieur naadloos aansluit bij jouw verwachtingen. We evalueren samen het eindresultaat en neem jouw feedback ter harte. Eventuele resterende punten worden snel en efficiënt opgelost.

 

We willen dat je trots bent op jouw nieuwe interieur en dat iedereen hiervan kan gaan genieten.